Музикална компания Родолюбие Габрово“ и община Котел организират

Четвърти „Събор на народната памет  „РОДОЛЮБИЕ” – 2018

       На събора Каним всички, които носят в душите и сърцата си неувяхващите Български традиции, обичаи, ценности:

  • Ценители, любители и изпълнители на Българската народни музика – свирачи и певци, танцови групи и ансамбли, народни оркестри, самодейни и професионални състави;
  • майстори на народни инструменти;
  • производители на народни носии и други български занаятчии;

Бъдете част от това много Българско събитие – Четвърти „Събор на народната памет Родолюбие – 2018“/22-24юни/. Нека припомним, че през 2015-та година съборът се проведе на Етъра в град Габрово, 2016-та година домакин бе възрожденска Трявна, а през 2017-та година ни прие друг знаков, чист и много Български град като Калофер. Съборът се провежда всяка година на различни исторически и знакови  места в страната. Целта е да покажем цвета на България  пред по-голяма, стойностна и различна публика.

Тази година домакин на събора ще е възрожденски Котел – един много любим мой град. По това време в града се провежда и традиционният, местен фестивал на килима и етносите. Събор „Родолюбие” ще бъде част от този фестивал и заедно ще направим един истински всенароден празник. Основен акцент на „Събор на народната памет „Родолюбие е неговият конкурсен  характер – една благородна надпревара между народни свирачи, певци и танцьори, майстори на народни музикални инструменти. Ще има много престижни и стойностни награди за най-добрите. Но най-голямата награда е, че всички те ще имат възможност да покажат своите способности и умения пред многохилядна публика – жители и гости на град Котел.

По време на събора ще се насладите на много музика, песни и танци. Ще чуете и видите изпълнения на изтъкнати народни свирачи, певци, оркестри и ансамбли. Самодейни певчески групи, ансамбли и танцови формации от страната и региона ще представят своите умения пред Вас. Ще се докоснете до изкуството  на  уникалните майстори на народни инструменти в България, събрани на едно място.

       Килимари от страната ще представят своите творения, а изградените села на етносите ще Ви демонстрират характерните им обичаи, музика и традиции, ще Ви нагостят с вкусните си гозби.

Очакваме Ви на един събор на Българщината, в един град с Български дух и традиции!

С уважение: Николай Христов/Габровеца/

За повече информация, запитвания и записвания за участие се обадете на телефон: 088 894 6962

или ни пишете на Електронен адрес: rodoljubie@abv.bg

www.rodoljubie.com

„Събор на народната памет „Родолюбие“ – 22-24 юни, 2018г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *